
Kuntavaaliehdokas Michaela Palmberg – Tulevaisuuskestävän Tampereen Puolesta
Voit äänestää minua Tampereella numerolla 327
Mikä tekee tulevaisuuskestävän kaupungin?
Kokoomuksen kuntavaaliohjelma nostaa esiin hyvän Tampereen rakennusaineina osaamisen ja sivistyksen, toimivat ja laadukkaat palvelut, elinkeinoelämän ylläpidon ja kehittämisen, sujuvan liikkumisen sekä vastuullisen taloudenpidon. Kokoomuksen aate on yhdistelmä vastuuta, välittämistä, yksilönvapautta, sivistystä ja mahdollisuuksien tasaarvoa. Tamperelainen kokoomus tukee yhteisöllisyyttä, jossa pidetään huolta kaikista, jotka tukea tarvitsevat. Näin kehitämme kaupunkiamme aidosti yhteisen kasvun kotina. Alla löydät Michaelan sydäntä erityisen lähellä olevat asiat. Kokoomuksen kuntavaaliohjelmaan voit tutustua kokonaisuudessaan tästä.
Työnteon pitää olla aina kannattavaa
Työ on hyvinvoinnin perusta. Verotuksella ei saa tukahduttaa työn ja yrittämisen kannustimia. Päätöksenteon pitää tukea elinkeinoelämän kasvua ja työnteon edellytyksiä.
Vastuullinen ja kestävä taloudenpito
Emme voi jättää valtavaa velkataakkaa lastemme ja nuortemme hoidettavaksi ja siirtää haasteita eteenpäin laastariratkaisuilla, kuten nostamalla veroja. Toimintojen sekä palvelujen laatua ja kustannustehokkuutta tulee parantaa esim. digitalisaation mahdollisuuksia hyödyntämällä.
Yhdenvertaiset mahdollisuudet
Huolimatta lähtökohdista, jokainen lapsi ja nuori ansaitsee laadukkaan koulutuksen ja sitä kautta haluamansa tulevaisuuden. Koulutuksen pitää antaa eväitä tulevaisuuden työelämään ja vastata elinkeinoelämän tarpeita. Mahdollisuuksien tasa-arvoa vahvistamalla teemme Tampereesta yhteisen kasvun kodin.
Tulevaisuuskestävyys syntyy
kestävästä kehityksestä
Tampere tarvitsee kestäviä ratkaisuja, jotka pitkällä tähtäimellä ovat kustannustehokkaita, lisäävät kilpailukykyä ja luovat uusia mahdollisuuksia.
Elinvoimainen kulttuurikaupunki
Yhteisöllisyys lisää viihtyvyyttä. Minun Tampereella tekemistä riittää kaikille. Kulttuuri- ja liikuntapalveluiden käyttämisen ja tuottamisen tulee olla vaivatonta. Tampereella on loistava mahdollisuus olla tapahtumapääkaupunki, jonne yritykset haluavat investoida ja kaiken ikäiset haluavat jäädä asumaan.
“Verotuksella ei saa tukahduttaa työn ja yrittämisen kannustimia.”
Michaela Palmberg
Yrittäjä.
Michaela on 36-vuotias kolmannen polven yrittäjä ja pyörittänyt omaa käännösalan yritystään jo yli kymmenen vuotta, asiakkainaan niin pk-yrityksiä kuin pörssiyhtiöitä Suomesta ja muualta Euroopasta. Hänen erikoisosaamiseensa kattaa finanssi- ja vakuutusalan tekstit ja hänen työkielet ovat suomi, ruotsi, englanti ranska, saksa ja espanja. Perheen pienimmät tuntevat hänen nimensä esimerkiksi Risto Rääppäjä -sarjan ja vähän vanhemmat esimerkiksi Seurapeli-elokuvan lopputeksteistä: Michaela tekee perinteisten asiatekstikäännösten ohella myös AV-käännöksiä elokuvateatteri- ja televisiolevitykseen.
Filosofian maisteri.
Michaela valmistui filosofian maisteriksi Åbo Akademista 2010. Pääaineenaan hän opiskeli ranskaa ja sivuaineena taloustieteitä. Koska pääaine kuului humanistiseen tiedekuntaan, hän valmistui filosofian eikä taloustieteiden maisteriksi, vaikka taloustieteet ovat merkittävä osa hänen tutkintoaan. Tämä on hieman epätavanomainen yhdistelmä, josta hänellä on kuitenkin ollut suuri hyöty työelämässä.
Vaikuttaja.
Michaelan harrastukset voi kiteyttää yhteen sanaan: vaikuttaminen. Elinikäinen oppiminen ja vaikuttaminen omaan ympäristöönsä on aina ollut hänelle elämäntapa. Politiikan saralla hän toiminut Valkeakoskella Kokoomuksen kaupunginvaltuutettuna, koulutus- ja hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtajana sekä kaupunginhallituksen varajäsenenä. Kokemusta ja osaamista hän on kerryttänyt luottamustehtävissä myös politiikan ulkopuolella, mm. nuorkauppakamaritoiminnassa ja yrittäjäjärjestössä. Michaela tunnetaan etenkin rauhallisesta ja kunnioittavasta toimintatavastaan sekä diplomaattisista taidoistaan.
Kansainvälinen kielitieteilijä.
Jo varhain Michaela kiinnostui vieraista kielistä ja kulttuureista. Yläkoulussa hän opiskeli viittä ja lukiossa seitsemää kieltä, pitkän matematiikan ohella. Tänään hän puhuu neljää kieltä sujuvasti ja kolmea muuta suomalaisen vaatimattomasti “ihan hyvin”. Michaelan äidinkieli on ruotsi ja hän on käynyt kaikki koulunsa ruotsiksi, mutta nykyään hänen suomenkielensäkin on kehittynyt sille tasolle, että häntä voi luokitella virallisesti kaksikieliseksi. Maisterin opinnot hän suoritti ranskaksi ja opiskeli myös osan ajasta Pariisissa. Ranska ja englanti taipuvat myös sujuvasti ja Michaela pärjää myös saksaksi, espanjaksi ja hollanniksi.
Verkostoituja.
Michaela on rohkea järjestökonkari. Hän on toiminut mm. Rannikko-Pohjanmaan yrittäjien nuorten yrittäjien valiokunnassa 2012-2015 sekä Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Keskusliitossa 2017-2021. Viime vuonna hän sai todellisen kriisijohtamisen korkeanpaikan leirin järjestön kansallisena puheenjohtajana koronapandemian puhjetessa. Tänä vuonna hän toimii maailmanlaajuisen kattojärjestön Junior Chamber International JCI:n hallituksessa Vice President -tittelillä yhtenä kuudesta Euroopan edustajasta. Aktiivisen vastuunkantamisen myötä eri järjestöissä Michaela rakentanut kattavan verkoston niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti, mikä on rikastuttanut ajatteluaan valtavasti.
Puutalokaupungin kasvatti.
Michaelan juuret juontavat rannikolle idylliseen, pohjanmaalaiseen puutalokaupunkiin Kristiinankaupunkiin, jossa hän varttui punaisessa talossa merenrannan äärellä. Hänen veressään virtaa sopiva määrä pohjanmaalaista tarmoa ja jääräpäisyyttä. Nykyään hän asuu Tampereen keskustassa Tampellan alueella puolisonsa Janin kanssa.


